Kako spriječiti utjecaj vlage i mokraće na kopito?

Kako spriječiti utjecaj vlage i mokraće na kopito?

Mala, gotovo nevidljiva puknuća na kopitnom zidu, stare rupe od čavala i slaba kvaliteta kopitnog zida su razlozi zbog kojih različiti mikrobi mogu lako ući u samo kopito. To rezultira dodatnim, ali vidljivim pucanjem kopitnog zida i nastanku bolesti bijele linije. Gnjilogriz, žabični trulež tj. Thrush je jedna bakterijska infekcija također vrlo povezana s vlažnim uvjetima u kojima konj boravi.

Mnogi komercijalni proizvodi za kopita namijenjeni su za rješavanje tih problema, ali oni često koriste kemikalije koje oslabljuju i uništavaju zaštitnu funkciju rožine. Formaldehid, terpentin, katran i aceton će otvrdnuti rožinu i učiniti je sjajnom. Međutim, oni uzrokuju da rožina izgubi neka svojstva kao što su elastičnost, apsorpcija šoka i sposobnost apsorpcije kisika u rožinu. Kopitni zid bez elastičnosti je više sklon pucanju, a ako kopitni  zid ne može da “diše”, naravno, ne može održavati potrebnu mu količinu vlage.

Farrier’s Finish® je tekući premaz koji sadrži jedinstvenu mješavinu sastojaka koji uništavaju mikrobe, a istovremeno održavaju elastičnost rožine i pravilnu količinu vlage u njoj.  Farrier’s Finish® ne samo da štiti i dezinficira kopito, nego duboko prodire u kopitni zid uništavajući mikrobe koji su duboko prodrli u kopito. Za razliku od drugih proizvoda Farrier’s Finish® ne sadrži štetne sastojke kao što je petrolej i ostale kemikalije.

Osnovni sastojak Farrier’s Finisha® je ekstrakt biljke Yucca koja je poznata po tome da neutralizira i veže na sebe amonijak iz mokraće i izmeta. To je jako važno za konje koji većinom borave u štalama u zatvorenim boxevima.

Farrier’s Finish® možete kupiti u našoj web-trgovini –> KUPI ODMAH!

Share this post